Tips & Trix för allt möjligt

Mackor, Smårätter

Varm vegetarisk ostmacka

 


4 portioner
Tillagningstid: ca 20 minuter


 

Smält cheddar, spenat, lök och gurka en sundare” variant på Varma mackor!

Det här behöver du:

  • 8 skivor gott vitt bröd
  • 4 teskedar olivolja
  • 2 teskedar honungssenap
  • 4 tunna skivor cheddar-ost
  • Tunna gurkskivor så många du vill ha
  • Färska spenatblad så många du vill ha
  • ½ lök i tunna skivor

Gör så här:

  • Pensla varje skiva med lite olivolja på ena sidan och lite honungssenap på den andra.
  • Lägg 4 brödskivor med senapssidan upp.
  • Lägg på ost, gurka, spenat och lök.
  • Lägg sedan på de fyra tomma brödskivorna med senapssidan inåt.
  • När smörgåsgrillen blivit varm lägger du på bröden och stänger locket.
  • Låt de vara tills de fått fin färg.
  • När de är klara delar du dem diagonalt, så varje skiva bli till två stycken trekanter.

 

Servera direkt och gärna till någon god soppa.

 


Varm vegetarisk ostmacka – supergott till en varm soppa en höstdag…

Lämna ett svar