4 personer
Förberedelser: ca 10 minuter
Tillagning: ca 8 minuter
Det här receptet kommer från ett av mina gamla receptkort som jag prenumererade på för en massa år sedan.
Det är snabbt gjort att slänga ihop den här woken – tar ju bara ca 20 minuter.
Tänk på att det kan vara bra att ha förberett riset – som ju ska vara kokt när du slänger i det i woken –
och även kycklingen ska vara tillagad på ett eller annat sätt.
Annars tar det lite längre tid.
Det här behöver du:
- 2 msk olivolja
- 50 g cashewnötter
- 1 knippe salladslök
- 1 röd chili
- 1 morot
- 350 g kokt strimlad kyckling (Tips: Du kan lika gärna använda grillad eller stekt kyckling.)
- 100 g frysta ärter
- 450 g kokt ris (Tips! Om du inte vill ha ris kan du byta ut det mot kokta äggnudlar.)
- 1-2 msk sweet chili sauce
- 2 tsk soja
Gör så här:
- Hetta upp oljan i en wok tills den nästan ryker.
- Lägg ner cashewnötterna och låt dem fräsa i 1 minut.
- Ta upp nötterna med en hålslev och lägg dem åt sidan.
- Skölj salladslöken.
- Skär den i diagonala bitar, ca 2 cm.
- Kärna ur chilin och hacka den (tänk på att den är stark. Tvätta händerna noga när du skurit klart.)
- Skala moroten och strimla den fint.
- Lägg salladslöken och chilin i woken och fräs 1 en minut.
- Tillsätt morot, kyckling och ärter och fräs ytterligare 3 minuter.
- Blanda ner resten av ingredienserna.
- Tillsätt cashewnötterna och låt fräsa 3 minuter eller tills att allt är genomvarmt.
Servera med en liten sallad.
1 portion = 394 kalorier
Lämna ett svar