Tips & Trix för allt möjligt

Fisk

Lax-knyten i ugn


4 portioner
Tidsåtgång: ca 1 timme


Det här måste vara det absolut enklaste sättet att laga fisk på!

Det här behöver du:

  • 4 laxfiléer (färska eller tinade)
  • fetaost, ca 150 g
  • ett knippe salladslök
  • 1 röd paprika
  • 8 cocktailtomater ca 1 dl vitt vin
  • ca 1 dl rapsolja
  • flingsalt (eller vanligt salt)
  • peppar

 Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader (lite lägre om du har varmluftsugn).folieknyten
  2. Hacka det gröna på salladslöken.
  3. Skär fetaosten i tärningar.
  4. Dela cocktailtomaterna till halvor.
  5. Skär paprikan i bitar (ca 1 cm).
  6. Ta fram fyra stycken bitar av aluminiumfolie.
    Gör dem ganska stora, ca 2×2 dm. Bättre att de är för stora än för små.
  7. Fördela laxen och alla övriga ingredienser jämnt på de fyra foliebitarna.
  8. Vik upp kanterna lite, så att det blir som små skålar.
  9. Fördela vinet i skålarna, det blir ungefär ett par matskedar per knyte.
  10. Ringla över lite olja.
  11. Salta och peppra och vik sedan ihop folieknytena så att de håller tätt.
  12. Sätt in knytena i ugnen i cirka 15-20 minuter eller tills att laxen är klar.
    Om du har 
    en termometer så kan du sätta den i den tjockaste laxbiten.
    Själva spetsen ska vara i mitten av laxen.
    När den visar 56 grader är det klart att ta ut den. 

 

Servera med kokt potatis, potatismos eller enbart en härlig sallad.

 

 


Lax-knyten i ugn – Fantastiskt enkelt att laga och gott att äta!

Lämna ett svar