4 portioner
Tidsåtgång: ca 1 timme
Det här måste vara det absolut enklaste sättet att laga fisk på!
Det här behöver du:
- 4 laxfiléer (färska eller tinade)
- fetaost, ca 150 g
- ett knippe salladslök
- 1 röd paprika
- 8 cocktailtomater ca 1 dl vitt vin
- ca 1 dl rapsolja
- flingsalt (eller vanligt salt)
- peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader (lite lägre om du har varmluftsugn).
- Hacka det gröna på salladslöken.
- Skär fetaosten i tärningar.
- Dela cocktailtomaterna till halvor.
- Skär paprikan i bitar (ca 1 cm).
- Ta fram fyra stycken bitar av aluminiumfolie.
Gör dem ganska stora, ca 2×2 dm. Bättre att de är för stora än för små. - Fördela laxen och alla övriga ingredienser jämnt på de fyra foliebitarna.
- Vik upp kanterna lite, så att det blir som små skålar.
- Fördela vinet i skålarna, det blir ungefär ett par matskedar per knyte.
- Ringla över lite olja.
- Salta och peppra och vik sedan ihop folieknytena så att de håller tätt.
- Sätt in knytena i ugnen i cirka 15-20 minuter eller tills att laxen är klar.
Om du har en termometer så kan du sätta den i den tjockaste laxbiten.
Själva spetsen ska vara i mitten av laxen.
När den visar 56 grader är det klart att ta ut den.
Servera med kokt potatis, potatismos eller enbart en härlig sallad.
Lämna ett svar