ca 12 bitar
En härligt kladdig chokladkaka!
Tänk på att du bör göra den dagen innan den ska serveras och att du behöver plats i kylskåpet för att låta den stå över natten.
Det här behöver du:
- 100 g smör eller margarin
- 100 g mörk blockhoklad
- 2 dl socker
- 3 äggulor
- 2 tsk finstött, frystorkat kaffe
- 1½ dl vetemjöl
- 3 vispade äggvitor
Till formen:
- En klick smör
Garnering:
- Florsocker
Gör så här:
- Smält smöret i en rymlig kastrull.
- Bryt sönder blockchokladen och låt den smälta i smöret på svag värme.
- Lyft kastrullen från plattan.
- Rör ner socker och äggulor, en i taget.
- Tillsätt pulverkaffe och mjöl.
- Vispa äggvitorna till hårt skum.
- Vänd försiktigt ner äggviteskummet i smeten.
- Häll smeten i en form med löstagbar kant.
- Grädda i 175 grader (vanlig ugn – inte varmluft) 25-30 minuter.
- Ta ut kakan och låt den svalna.
- Täck med plast- eller aluminiumfolie och låt den stå i kylen till nästa dag.
- Pudra över florsocker och servera med en klick vispad grädde och färska bär.
Supergott!
Lämna ett svar