4 personer
Tillagningstid: ca 40 minuter
Det här receptet har jag hittat i en veckotidning.
Det är en god gratäng som går hem även hos barnen – även fast det är fisk!
Det här behöver du:
- 3 små purjolökar
- 700 g potatis
- 2 dl Créme fraiche franska örter
- 3 + 4 msk hackad dill
- 4 portionsbitar lax
- ½ kg oskalade räkor
- 4 msk färsk, riven pepparrot
- 100 g färskost
Garnering:
- Dill
- Citronrasp
- Räkor
- Serveras med:
- Skirat smör
- Sallad och primörer
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Ansa och dela purjolökarna i ca 2 cm stora bitar.
- Skala potatisen och dela den I mindre bitar.
- Koka potatisen i lättsaltat vatten tillsammans med 3 msk dill.
- Låt purjolöksbitarna koka med de sista 2 minuterna.
- Blanda ihop purjolök, potatis, Creme fraiche samt 4 msk dill.
- Fördela det i en smord ugnsform.
- Putsa laxen och skär ett längsgående snitt i bitarna. Inte rakt igenom.
- Skala och grovhacka räkorna, men spara några hela till garneringen.
- Blanda hackade räkor med pepparrot och färskost.
- Fyll snitten med blandningen.
- Lägg laxbitarna i ugnsformen.
- Ställ in formen i mitten av ugnen ca 15-20 minuter.
- Garnera med dill, citronrasp och räkor.
- Servera med skirat smör och sallad.
Lämna ett svar